Pensiunea Cristina

Despre orasul Rasnov
    Rasnov, mai demult Rajnov, Ruja, Ruje (in dialectul sasesc Risenau, Rusna, Rizna, Ruzna, in germana Rosenau, in trad. "Poiana Rozelor", in maghiara Barcarozsnyo, Rozsnyo) este un oras din judetul Brasov, Transilvania, Romania.
stema rasnov
Stema Rasnovului cu trei trandafiri


    Documentar, denumirea Rasnovului apare prima data in anul 1331, sub forma romano-slava de Rosnou. Denumirea de Rasnov are la baza cuvantul "roz", care inseamna trandafir, atat in limba latina, cat si in limbile slava si germana, in epoca medievala trandafirul fiind ales ca emblema a orasului.
    In prezent orasul este atragator atat prin prezenta obiectivelor turistice proprii (Cetatea Rasnovului, bisericile, Cheile Rasnovului, pesterile: Rasnoavei si Valea Cetatii), cat si prin obiectivele turistice si zonele turistice din imediata apropiere: Poiana Brasov, Paraul Rece, Muntii Piatra Craiului, Pasul Bran.

Date geografice
    In partea superioara a Tarii Barsei, aflandu-se la cca. 676 m deasupra nivelului marii, la circa 15 km departare sud-vestica de orasul Brasov, pe vechiul drum comercial care lega - prin trecatoarea Bran - Brasovul de capitala de odinioara a Tarii Romanesti, Campulung Muscel, se afla orasul Rasnov, mentionat deseori in documentele medievale ca orasel-targ.
evolutie populatie rasnov
Evolutia populatiei Rasnovului la recensaminte

Suprafata totala: 164,36 km2
Populatie: 15 456 locuitori (2002)
Densitate: 94 locuitori / km 2
Istoric
    Rasnov, asezare rurala daco-romana in harta Iosefina a Transilvaniei, 1769-1773.
    In perioada feudalismului dezvoltat, orasul Brasov ajunge cel mai mare important centru economic din Transilvania, iar alaturi de el Rasnovul devine al doilea targ din Tara Barsei, fiind mentionat in documentele medievale ca ""targ", avand juzii si juratii sai.
    Importanta economica a Rasnovului va creste si mai mult dupa anul 1427, cand regele Sigismund de Luxemburg, vizitand orasul si cetatea, i-a acordat dreptul de a tine targ.
    Romanii rasnoveni posedau in Tara Romaneasca diferite proprietati printre care si "stapanirea asupra Muntelui Baiului", pe care il obtinusera prin banul Udriste si Toma postelnicul, fapt confirmat si de Mihai Viteazul, care numeste Rasnovul "orasul domniei mele".
harta iosefina
Harta Iosefina a Transilvaniei


Informatii utile

   Rasnov - Formatia Salvamont:
- 0744 - 59.25.25
- 0744 - 59.25.15
Sursa: Wikipedia

Recomandari

  • Realizare & promo site
  • Paintball Rasnov
  • Brasovul Turistic
  • Blog turistic
  • Publicitate mobila

Informatii de contact

Web: http://www.pensiuneacristinarasnov.ro
Adresa: Rasnov, Jud. Brasov - Str. I.L. Caragiale, Nr. 11
E-Mail: office@pensiuneacristinarasnov.ro
Telefon: +4 0726 331 333