Pensiunea Cristina

Obiective turistice in Rasnov

   

Cetatea Rasnov    Marea invazie a tatarilor din 1241, cand Tara Barsei a fost pustiita, precum si invaziile care au urmat, au determinat pe locuitorii Rasnovului ss se gandeasca la construirea unui sistem de aparare cat mai puternic.
    Asa se explica necesitatea construirii cetatii taranesti a Rasnovului in care populatia a fost silita de nenumarate ori sa se refugieze, istoria cetatii fiind in mare masura istoria insasi a orasului.
    Cetatea Rasnov a fost construita prin efortul colectiv al locuitorilor din aceasta asezare, ajutati de cei din comunele invecinate, Cristian si Vulcan intr-o perioada cand principala ocupatie a acestora era agricultura, din care s-a si numit "cetate taraneasca".
    Prima mentiune documentara despre cetatea taraneasca a Rasnovului dateaza din anul 1335 cand cu ocazia unei noi navaliri a tatarilor in Tara Barsei, a fost pustiit intregul tinut, in afara de cetatea de pe dealul Tampa de la Brasov si de Cetatea Rasnovului, care fiind puternic fortificate au rezistat atacurilor, salvand viata locuitorilor refugiati intre zidurile lor.
    Inceputurile zidirii cetatii au fost stabilite la sfarsitul sec. al XIII-lea de catre taranii rasnoveni, nu are un stil arhitectonic pretentios apropiat de constructia caselor obisnuite, adaptat cerintelor de fortificare.
    Ca materiale de constructie au fost intrebuintate piatra si caramida.
    Inaltimea zidurilor este de aproximativ 5m, iar latimea cea mai mare o prezinta zidul sudic, care nefiind dublat ca celelalte ziduri, in unele locuri are 1,5 m.
    Zidurile ca si turnurile erau acoperite cu tigla pentru a preveni incendiile provocate de asediatori.Cetatea Rasnov
Cetatea Rasnov


MUZEUL CETATII RASNOV

    Muzeul cetatii Rasnov valorifica piese din trecutul acestor locuri si prezinta pe scurt franturi din istoria locala si din viata personalitatilor ce au trait sau au influentat viata locuitorilor, cat si mestesuguri si obiceiuri din zona.

   Expozitiile cuprind urmatoarele: fotocopii de documente, arme, unelte, stampe, obiecte de epoca, etc.

Alte obiective si atractii turistice

PESTERA RASNOAVEI

   Pestera Rasnoavei este localizata in muntii Postavarul si are o lungime de 380 de metri si doua intrari.
   Vizitarea pesterii Rasnoavei nu este recomandata persoanelor claustrofobe din cauza spatiului redus. Ajutorul unui ghid experimentat este esential pentru parcurgerea intregii cavitati, deoarece exista portiuni atat de inguste, incat parcurgerea lor se face pe burta, taras sau coborand pe un cablu.
   De asemenea, in sezonul ploios nu este accesibila, existand pericolul inundatiei. Cei care se incumeta sa exploreze aceasta pestera au nevoie de un minim de echipament: imbracaminte impermeabila, bocanci sau cizme, lanterna si un ghiozdan cat mai micut cu provizii pentru a economisi spatiu.

CHEILE RASNOAVEI

    Cheile Rasnoavei sunt localizate la 3 km de soseaua Predeal-Rasnov. A devenit cel mai cunoscut, dar si cel mai cautat loc, datorita sporturilor extreme: bungee-jumping.

Aici, iubitorilor se senzatii tari li s-au pregatit o instalatie unica in Europa, cu o intaltime de 135 metri si cu posibilitati de marire pana la 155 metri, pe o distanta de aproximativ 100 metri, in functie de greutatea celui care sare.

BISERICA EVANGHELICA

   Biserica Evanghelica se afla in centrul Rasnovului. A fost construita in secolul al XIII-lea, iar picturile murale dateaza din secolul al XVI-lea.

Biserica Rasnov
Biserica Evanghelica din Rasnov

BISERICA ORTODOXA

   Biserica Ortodoxa cu cimitirul eroilor. A fost construita in 1384 si gazduieste un mic muzeu.

Recomandari

  • Realizare & promo site
  • Paintball Rasnov
  • Brasovul Turistic
  • Blog turistic
  • Publicitate mobila

Informatii de contact

Web: http://www.pensiuneacristinarasnov.ro
Adresa: Rasnov, Jud. Brasov - Str. I.L. Caragiale, Nr. 11
E-Mail: office@pensiuneacristinarasnov.ro
Telefon: +4 0726 331 333